dimecres, 6 de juliol del 2011

DRÍADE GRUP VOCAL - CONCERT 2 de JULIOL DE 2011


Aquest dissabte (dos de juliol de 2011) ha tingut lloc el primer dels concerts de l’ “Estiu Musical a Talamanca” que en la seva IV edició l’Agrupació Coral Talamanca organitza amb l’ajut d’Unnim Caixaterrassa.
Dríade Grup Vocal ens ha ofert una brillant interpretació, tant de cant com d'harmonia. Els fragments de “Les set últimes paraules de Crist a la Creu” de Haydn, i la versió per a concert de “Orfeo ed Eurídice” de Gluck han estat d’una gran mestria i un públic més que entregat n’ha pogut gaudir i premiar amb llarguíssims aplaudiments plens d’agraïment.
L’esforç dels organitzadors per proporcionar al poble de Talamanca aquest cicle de concerts de manera continuada, ja ha obtingut la primera recompensa amb la qualitat del concert, la professionalitat del grup vocal, els instrumentistes, solistes i la direcció del DRÍADE GRUP VOCAL.

LES SET ÚLTIMES PARAULES DE CRIST A LA CREU.
El grup vocal Dríade n'ofereix avui, la primera i darrera de les set paraules.
PRIMERA.- Pare, perdona'ls, que no saben el que fan. - Una mort injusta que no li impedeix d’estimar fins al final i demanar al Pare perdó i misericòrdia.
SEGONA.- T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís. - Jesús, enmig de dos lladres. Dimas, el símbol de la pobresa i l’altre és el símbol de la marginació.
TERCERA.- Dona, aquí tens el teu fill. Aquí tens la teva mare. - Jesús accepta la realitat biològica i emocional del lligam dels fills amb els seus pares. Maria viu i estima com a mare.
QUARTA.- Eloí, Eloí, ¿lemà sabactani? -que vol dir: Déu meu, Déu meu, per què m'has abandonat? - L’abisme del dolor i de la manca de sentit arriba a crear el vertigen de la soledat radical.
CINQUENA.- Tinc set. - Ell, la font de l’aigua viva, manifesta set.
SISENA.- Tot s'ha complert. - No importa que la vida sigui curta, sinó que sigui plena. Ja podrà morir en pau.
SETENA.- Pare, confio el meu alè a les teves mans. - En poca estona, Jesús ha passat per tot: perdó, solidaritat amb els pobres, amor filial, soledat abismal, set inabastable i convicció d’un balanç complert. Déu va crear el món en set dies. Jesús ens obre un món nou en set paraules.

ORFEO ED EURÍDICE.
En la mitologia grega, les Dríades son les nimfes del roure i dels arbres en general. Sorgides de l’arbre de les Hespèrides anaven al jardí de les Hespèrides a protegir les pomes d’or. La més notable d’aquestes nimfes fou Eurídice.
Orfeo coneix Eurídice i s’enamoren i el dia del seu casament, Aristeo, rival d’Orfeo intenta segrestar-la. Eurídice fuig, però és mossegada al peu per un escurçó i l’hi provoca la mort. Orfeo baixa fins l’infern i suplica al deu Hades veure la seva estimada. Eurídice. Orfeo trenca el pacte de no mirar-l’hi la cara i és expulsat de l’infern i condemnat no veure-la mai més.

Fotografies del concert:
https://picasaweb.google.com/coraltalamanca/DriadeGrupVocal02072011?authkey=Gv1sRgCOT2hb_P2ejQVw#

.-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada