dissabte, 28 de juliol del 2012

CANTAMAR Talamanca 28 de juliol de 2012


CANTAMAR

Avui L’Agrupació Coral Talamanca ens presenta el tercer concert de “l’estiu musical a Talamanca” i ens presenta quelcom diferent. L’any passat i dins els concerts de l’estiu musical, ja ens va oferir un Quòdlibet format per elements heterogenis i que va acabar resultant una vetllada agradable.
CANTAMAR és un viatge imaginari mitjançant cançons tradicionals i populars de pobles de la riba mediterrània. En aquest viatge ens han portat a Israel, Macedònia, Còrsega, Occitània, Piemont, Palestina, Sardenya, Menorca, Catalunya i la comunitat zíngara i ens han cantat himnes, cançons de bressol, nostàlgiques, picaresques, cançons d’amor i de taverna.
Dita cantada ha estat conjunts la Coral Talamanca i el grup “Acords en Família”.
La Coral Talamanca en la part vocal i l’Albert Gumí, la Queralt Roca i en Blai i la Joana Gumí amb la guitarra, l’acordió, clarinet, violí i contrabaix.
La posada en escena ha estat molt acurada. L’escenari, desert; el contrabaix hi fa la introducció; tot seguit, el clarinet, l’acordió i el violí; el cor entra tot cantant el “zum gali gali”, cançó hebrea que cantaven els sionistes de Palestina.
El programa segueix amb el “Donna Donna”; una dansa zíngara (instruments); Daichava -popular de Macedònia, O Ciucciarella -tradicional de Còrsega, Se Canta -tradicional d’Occitània, Vaixell de Grècia d’en Lluís Llach, La Bergera -popular del Piemont, Spassacamin -popular del Piemont, Guarda la Luna -popular del Piemont, Cançó de bressol de Palestina (instruments), A Diosa -tradicional de Sardenya i Copeo de Muntanya -tradicional de Menorca.
Entremig de cançons, s'han recitat uns poemes escrits per la Laura Ferrer per aital ocasió.
Els que hem anat a oir-los, hem tingut una sorpresa molt agradable. De veritat que ha estat una cosa diferent i que ens hem sentit viatgers per la mediterrània a mesura que el conjunt anava hissant el velam (cançons).


.-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada