dilluns, 13 de juny del 2011

TROBADA DE CORALS 12 de JUNY de 2011

Paraules de benvinguda a la 9ª. trobada de Corals.
Molt bon dia i sigui tothom ben vingut.
Avui celebrem la 9ª trobada de Corals i ho fem dins el marc d’una festa ben arrelada a Talamanca com és el Dia del Terme. Festa que simbolitzava el senyal d’identitat que agermanava als veïns del terme amb el poble.
Aquesta trobada de Corals podríem dir que és una semblança a aquell agermanament que varen escenificar ja fa temps els nostres avantpassats.
Les corals que han tingut a bé acompanyar-nos en aquesta doble festa son: la Coral l’Amarant de Bigues i la Coral la Unió Santcugatenca. La Coral Talamanca, la vostra, els hi dóna la més amical benvinguda.
La Coral l’Amarant ja fa 27 anys que ens alegra amb el seu repertori de cançons de diferents èpoques i estils. El nom d’Amarant no deixa de cridar l’atenció i n’he trobat una definició que m’ha semblat molt adient. Diu que l’amarant és una flor imaginaria que hom suposa que no es marceix mai. Nosaltres els hi desitgem que el seu camí i les seves cançons, com la flor de l’amarant, tinguin la mateixa bona sort.
La Coral la Unió Santcugatenca ja fa 111 que inicià el seu camí (dic bé, 111 anys), però la seva devoció pel cant li ve de més lluny. A finals del segle XIX cantaires procedents del Cor La Poncella i dels cors La Lira i El Progrés, formades dins el moviment sociocultural endegat per Josep Anselm Clavé, crearen la Coral la Unió l’any 1900. El seu repertori que en els seus inicis era marcadement claveriá a anat donant pas a un cor mixt amb cançons d’aquí i d’arreu.
D’ells esperem la complicitat per sostreure'ns del tragí de cada dia, espantar, encara que sigui per uns instants, els mals de cap que ens envolten i gaudir d’aquesta trobada tant com ho esperem nosaltres i quedar tant satisfets que ens doni motius perquè l’any que be vulguem presentar-vos la desena trobada i si Déu vol, moltes més.
Disposem-nos, doncs, a gaudir d’aquesta festa.
.-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada