dilluns, 27 de juliol del 2015

JULIOL MUSICAL TALAMANCA 2015

C A N T A M A R
Un viatge musical per la mediterrània
25 de juliol de 2015



CANTAMAR
Avui L’Agrupació Coral Talamanca ens presenta el tercer concert del “juliol musical a Talamanca” i ens presenta quelcom diferent. L'any 2012 ja vàrem tenir l'ocasió de presentar aquest mateix concert.
CANTAMAR és un viatge imaginari mitjançant cançons tradicionals i populars de pobles de la riba mediterrània. En aquest viatge ens han portat a Israel, Macedònia, Còrsega, Occitània, Piemont, Palestina, Sardenya, Menorca, Catalunya i la comunitat zíngara tot cantant himnes, cançons de bressol, de tristesa, d'enyorança, picaresques, cançons d’amor i de tabola gatzara i barrila
En aquesta ocasió ens ha acompanyat, com en l'any 2012, l'Albert Gumí, la Queralt Roca, en Blai Gumí i la Joana Gumí amb la guitarra, l'acordió, clarinet, contrabaix i violí.
La posada en escena ha estat acurada. L’escenari, desert; el contrabaix hi fa la introducció; tot seguit, el clarinet, l’acordió i el violí; el cor entra tot cantant el “zum gali gali”, cançó tradicional d'Israel. El programa segueix amb el “Donna Donna”; una dansa zíngara (instruments); Daichava -popular de Macedònia, O Ciucciarella -tradicional de Còrsega, Se Canta -tradicional d’Occitània, Vaixell de Grècia d’en Lluís Llach, La Bergera -popular del Piemont, Spassacamin -popular del Piemont, Guarda la Luna -popular del Piemont, Cançó de bressol de Palestina (instruments), A Diosa -tradicional de Sardenya i Copeo de Muntanya -tradicional de Menorca.
Entremig de cançons, uns poemes recitats que ens parles de la força d'unió de la Mediterrània escrits per la Laura Ferrer per aital ocasió.
Alliberats dels canons dels concerts acostumats, ha resultat una vetllada molt agradable De veritat que ha estat una cosa diferent i que ens hem sentit viatgers per la mediterrània a mesura que el conjunt anava hissant el velam (cançons).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada